Orosznőgyógyászat, szülészeti-, nőgyógyászati magánrendelő, magzati ultrahang


MAGZATI ULTRAHANG DIAGNOSZTIKA

3-4D ultrahang vizsgálat
Nyíregyházi Magzati Ultrahangdiagnosztikai Központunkban a Magyarországon található legmodernebb, legjobb felbontású készülékkel végezzük mind a szülészeti és nőgyógyászati valamint a 3 és 4 dimenziós fotó valamint videó felvételeket, amelyek minősége a laikusok számára is élvezhető minőségű.
Vendég kismamáinkat is sok szeretettel várjuk.
A 3D-4D ultrahangtechnika alkalmazása a látványon túlmenően egyben a pontosabb és gyorsabb vizsgálathoz is nagy mértékben hozzájárul.

További előnyök:
 • Kisebb ultrahangterhelés. Egyes vizsgálatoknál egyetlen pásztázás (skennelés) is elegendő a magzat vizsgálatához, melynek értékelésekor speciális programokkal tetszőleges metszetet lehet készíteni a magzat egyes részeiről, így lerövidíthető az vizsgálati idő.
 • Tetszőleges irányú metszet. A magzat fekvési helyzetétől függetlenül lehet elvégezni a vizsgálatot.
 • Térfogatmérés. Egyes üreges szervek (pl. agykamrák, húgyhólyag) nagyságának mérése a legpontosabban csak 3 dimenzióban lehetséges.
 • Egy időben több metszet. A CT és MR vizsgálatokhoz hasonló rétegfelvétel készíthető ultrahanggal. Így pontosabb kép készíthető olyan bonyolult szervekről is mint az agy vagy a szív.
 • Térbeli áramlásmérés. Az ún. 3D Doppler vizsgálattal nem csak a vér áramlása vizsgálható az erekben, hanem az erek térbeli viszonyai is, melyek egyes kórképekben (pl. ikrek közötti transzfúziós szindróma, ér eredetű daganatok a magzatban, tumor diagnosztika a nőgyógyászatban) nagy jelentősége van.
 • Telemedicina. Jövőbe mutató lehetőség a 3D ultrahangblokkok interneten keresztül történő továbbítása a világ bármely pontjára, akár szakértői konzílium céljából.

 • A 3D-4D-s ultrahangvizsgálatokat bármelyik terhességi korban el lehet végezni akár az első trimeszterben is, hiszen a kíváló felbontású ultrahang készülék ezt lehetővé teszi, azonban a kapott képek információ tartalma, minősége és élvezhetősége eltérő. Három- és négydimenziós felvételre bármikor van lehetőség, de a legalkalmasabb időszak a várandósság 24. és 32. hete közé esik. Ilyenkor a legmegfelelőbb a magzatvíz mennyisége, a magzat méretei és szöveteinek ultrahangos "keménysége".

  A vizsgálatot:
 • - DVD-re rögzítjük
 • - Képeket készítünk